Pages Menu
Categories Menu

Δημοσιεύθηκε στις 18 Οκτ, 2016 στην κατηγορία Featured, Scott

Κράνη SCOTT Cadence Plus & Centric Plus

scott_helmets_b_1

Για να αγωνιστεί με τους κορυφαίους στην ποδηλασία δρόμου, ο Simon Gerrans χρειάζεται να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση – σωματική και πνευματική. Ο Simon Gerrans είναι μια σταθερή δύναμη και δεν έχει κερδίσει μεγάλους γύρους μόνο με τη βοήθεια των σωματικών του δυνατοτήτων. Σε όλη της καριέρα του, ο “Gerro” έχει αποδείξει ότι διαθέτει αστείρευτα αποθέματα πνευματικής δύναμης και μια μακροχρόνια αφοσίωση που του επέτρεψαν να είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι και να κατακτήσει κορυφαίες θέσεις στην ποδηλασία.

Η ποδηλασία δρόμου έχει εξελιχθεί σε ένα αυξανόμενα επικίνδυνο αγώνισμα, με πτώσεις με μεγάλη ταχύτητα να συμβαίνουν οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε αγώνα, συχνά προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς. Ο ίδιος ο Simon είχε μια-δυο τέτοιες εμπειρίες. Ένα κράνος ποδηλασίας δρόμου που υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές ασφάλειας για να τον προστατεύει είναι εξαιρετικής σημασίας. Το δεύτερο πράγμα που αναζητά σε ένα κράνος είναι η ασυμβίβαστη ταχύτητα. Κάθε watt που εξοικονομείται χάρη στο αεροδυναμικό σχήμα του κράνους του δίνει μεγαλύτερη δύναμη για να επιτύχει μια νίκη.

scott_helmets_b_2«Με το Cadence Plus, η SCOTT έκανε εξαιρετική δουλειά προσφέροντας ένα κράνος που δεν είναι μόνο απόλυτα ασφαλές, αλλά εκμεταλλεύεται και τον αέρα με ένα πρωτόγνωρο τρόπο. Η ομάδα στη SCOTT ξέρουν πώς ο αέρας κυκλοφορεί μέσα και γύρω από το κράνος και χρησιμοποίησαν αυτή τη γνώση για να δημιουργήσουν ένα κράνος που είναι απίστευτα γρήγορο και ταυτόχρονα έχει άριστο εξαερισμό».

Simon Gerrans
Orica-BikeExchange

Cadence Plus & Centric Plus – δύο νέα αγωνιστικά κράνη υψηλής ποιότητας

Για το 2017 η SCOTT παρουσιάζει δύο εξαιρετικά αγωνιστικά κράνη που αντιπροσωπεύουν το άριστο όσον αφορά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας για κράνη. Κάθε λεπτομέρεια, κάθε υλικό και κάθε τεχνικός σχεδιασμός κρύβουν πολλή σκέψη και προσπάθεια. Με έμφαση στην καινοτομία και βασισμένα σε πολύχρονη εμπειρία και προσοχή σε θέματα ασφάλειας, αυτά τα δύο κράνη είναι τα πιο προχωρημένα και με υψηλές επιδόσεις που έχει δημιουργήσει η SCOTT. Το εξαιρετικό αποτελεί προδιαγραφή για τα πάντα!

Cadence Plus – σχεδιασμένο για pro peloton αθλητές δρόμου και τριαθλητές κατηγορίας elite

Το Cadence Plus αναπτύχθηκε για τους αθλητές ποδηλασίας δρόμου και τριάθλου της SCOTT. Αξιοποιήσαν τη μεγάλη τεχνογνωσία που έχουν σε θέματα αεροδυναμικής για να κατασκευάσουν ένα από τα ταχύτερα και καλύτερα εξαεριζόμενα κράνη στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ένα επίτευγμα που οφείλεται στη μέγιστη αξιοποίηση της ροής του αέρα μέσα κι έξω από το κράνος.

Centric Plus – σχεδιασμένο για αθλητές ποδηλασίας δρόμου και βουνού διεθνούς κλάσης

Το Centric Plus αναπτύχθηκε για αθλητές ποδηλασίας δρόμου και βουνού υψηλών απαιτήσεων. Η ομάδα της SCOTT αξιοποίησε τη μεγάλη τεχνογνωσία για να κατασκευάσουν ένα κράνος με εξαιρετικό εξαερισμό που επιτρέπει υψηλές ταχύτητες. Το σύστημα MIPS σε συνδυασμό με την τεχνολογία SCOTT AIR προσφέρει τα οφέλη του συστήματος προστασίας του εγκεφάλου MIPS αλλά και διαθέτει μια μοναδική κατασκευή με μικρές οπές που αυξάνουν τον εξαερισμό.

Η επιστήμη πίσω από τις επιδόσεις

Υπάρχουν τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν τις εξαιρετικές επιδόσεις των Cadence Plus και Centric Plus.

scott_helmets_b_11

Βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής

Αυτά τα δύο νέα κράνη σχεδιάστηκαν από την αρχή με στόχο την υψηλή επίδοση. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ομάδα της SCOTT επένδυσε πολύ χρόνο στο τούνελ με τον αέρα για να αναπτύξει τα ταχύτερα κράνη ποδηλασίας δρόμου και cross-country που έχουν ποτέ δημιουργήσει.

scott_helmets_b_12

Βελτιστοποίηση του εξαερισμού

Δεν υπάρχει καλύτερος εξαερισμός. Ο συνδυασμός δοκιμών αεροδυναμικής και εξαερισμού εξασφάλισε ότι η ροή του αέρα μέσα και έξω από τα κράνη δημιουργούν συνέργειες και εξασφαλίζουν άριστο εξαερισμό χωρίς να επηρεάζεται η αεροδυναμική επίδοση του κράνους.

scott_helmets_b_13

MIPS με τεχνολογία SCOTT AIR

Αυτή η μοναδική κατασκευή του συστήματος MIPS που χρησιμοποιεί μικροσκοπικές οπές για να βελτιώσει την «αναπνοή» και την ψύξη. Το MIPS με τεχνολογία SCOTT AIR βελτιώνει την ψύξη μιας συνηθισμένης επένδυσης MIPS μέχρι και 16%. Περισσότερες δοκιμές έδειξαν ότι ο συνδυασμός των δύο τεχνολογιών εξασφαλίζει ότι η χρήση του Centric Plus ή του Cadence Plus προσφέρει καλύτερη ψύξη από τη μη χρήση κράνους.

scott_helmets_b_14

Halo Fit System

Το νέο σύστημα προσαρμογής της SCOTT προσφέρει μια απαράμιλλη σειρά ρυθμίσεων για εξαιρετική άνεση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι τα πιο άνετα κράνη που προσαρμόζονται στο σχήμα του κεφαλιού και δίνει στο χρήστη μια αίσθηση ασφάλειας – απαραίτητη για να συγκεντρωθεί στον αγώνα του.